mycomputer.BG

Децата и телефон 116 111

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1030 | Брой коментари 0
20:00 19.11.2012

 

Зов за помощ отпряват все повече и повече деца на националната телефонна линия.Стотици са обажданията на 116 111 от деца, тормозени физически и психически от родителите си.Специалисти споделят,че често пъти родителите пренебрегват децата си, защото са стресирани или преуморени.

 

Психологът Надя Кожухарова споделя,че настойниците не си дават сметка колко тежки са изречения като "Махни се, сега не ми е до теб!". Отношението в дома се преняся и навън.Отношението на родителите  агресори превръща и децата им в такива.

Обяснението е, че детето реагира със закъснение.Тоест, когато то се чувства подтиснато, подтиска когато усети,че няма да бъде наказано.

 

Над 800 са постъпилите сигнали на националната телефонна линия за деца от деца, жертви на домашно насилие под всякаква форма.

Най-често за помощ се обръщат 12 годишните. Впечатление прави, че обажданията предимно са свързани с насилие вкъщи,а не в училище.

 

Националната телефонна линия за деца предлага помощ от специалисти.Екип от специалисти се опитват да окажат на децата подкрепата, от която имат нужда в ежедневието си. Телефонната линия предлага не само помощ за деца, но също така може да послужи и на възрастните. Опоменато е в страницата на телефон 116 111, че възрастни, които имат притеснения и съмнения за деца в беда, могат да сигнализират.

 

Националната телефонна линия за деца, която е напълно безплатна за територията на цялата страна, е регистрирала над 10 000 обаждания на месец.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени