Lotus homes

Денислав Захариев: Защо общинската администрация не търси мнението на специалистите при вземане на решения?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 350 | Брой коментари 0
17:34 25.11.2020

За втори път общинската администрация в Перник предлага на вниманието на общинските съветници  докладна за създаване на Комплекс за социални услуги, който да обедини 12 социални институции в града, сигнализира Денислав Захариев, председател на групата съветници от ПП ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията. Решението отново е взето без да се питат специалистите, работещи в социалната сфера, твърди Захариев

„На предишното заседание, когато отменихме докладната - ресорният зам.-кмет Стефан Кръстев нямаше обосновано решение за създаване на Комплекса, и сега отново се депозира същия документ“,  посочи Захариев.

Администрацията посочва като мотив намаляване на административната тежест и ефективно предоставяне на социални услуги, но според работещите в сферата, тези аргументи са несъстоятелни. На електронната си поща Денислав Захариев е получил десетки мнения и коментари на работещи в сферата на социалните услуги, които се обявяват против предложеното в докладната. Как създаването на комплекса ще намали административната тежест, питат засегнатите, като се предвижда разкриване на нови щатни бройки. Експертите изтъкват, че всяка социална услуга има определен капацитет и отделна методика за функциониране. Всеки специалист е кандидатствал за определена работа на конкретна позиция, а взаимозаменяемост на хората от една услуга в друга ще доведе до "прегаряне" и демотивация. Подобно обединение, вместо по-добра оперативност, ще предизвика тромавост на услугите, категорични са специалистите, които познават системата. Тяхната позиция е, че това ще доведе до напускане на професионалисти, които ще откажат да бъдат командировани от една услуга в друга, несъответстваща на тяхната компетентност. На предстоящата сесия Денислав Захариев ще поиска общинската администрация да обясни защо не е взела предвид мнението на специалистите, и ще настоява позицията на хората, които познават системата отвътре, да бъде уважена.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени