Lotus homes

Денислав Захариев към общинската управа: Подайте оставка, ако не можете да работите! ГЕРБ ще помогне с кадри...

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.08.2020 | Прочитания 1938 | Брой коментари 0
14:43 27.08.2020

Бившият зам.кмет Денислав Захариев днес призова зам.кмета Стефан Кръстев да подаде оставка, а  Станислав Владимиров да назначи човек, който ще им се предложат от ГЕРБ. Да им покаже как се работи.   

До предложението  се стигна по време на разглеждането на  точката за изпълнението на бюджета на общината за първите 6 месеца.

Съвсем логично е  в обстановка на почти парализирани и община,  и държава заради коронавируса да не се изпълнят постъпления в бюджета – от такси в детски градини, от плащане на наеми на общински обекти /от такива фирмите бяха освободени именно с решение на Общински съвет/, дори от туризъм. Логично е и да е по-ниско плащането на данъци и такси – все причини, които не са изключение за Перник.  Пак заради ненормалната обстановка в която сме от месеци.

Съветникът от ГЕРБ Андрей Павлов обяви, че общината не изпълнява приходната част от бюджета и това ще доведе до фалит и до нови заеми.

От своя страна зам.кметът Стефан Кръстев напомни на съветниците в какви условия сме не само ние като община, но и обществото ни като цяло. И попита как и по какъв начин да се повиши събираемостта от средствата, заложени като такива от детските градини, например. Той поясни, че заради неизпълнението на договора за разсрочено плащане на стари дължими суми към Топлофикация от 2016 година, сега се е стигнало до запор на сметките на общината. И след това до плащане на над 2 милиона лева стар дълг.

„Черешката на тортата“ в изказванията сложи Денислав Захариев, който обяви, че екипът с който той е работил е изпълнявал и преизпълнявал заложените параметри. И призова Кръстев да си подаде оставката, ако не може да работи. А от ГЕРБ са готови да помогнат на кмета с човек, който знае как това се прави.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени