mycomputer.BG

Дарителски фонд за децата на лекари и учители, издъхнали от COVID-19

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 300 | Брой коментари 0
13:01 05.11.2020

Има времена, които са големи изпитания за всички нас като общество. За съжаление от март до сега пандемията не само не угасна, а стана по-силна.

В борбата със заразата не малко лекари и учители загубиха битката. В помощ на децата на загиналите герои платформата #Задоброто организира Дарителски фонд.

В самото начало на кризата в България от #Задоброто направихиха всичко по силите си да помогнат на медиците. Преди кризата обаче приоритет винаги са били децата и тяхното здравеопазване.

Кампанията е за тези, които избраха да бъдат смели, да спасяват животи, да се борят, да запалят искрата, да светят. Всеки един, който в изпълнение на работата си е бил от тези първите.

Тези, които в битката са най-отпред. Тези, които протегнаха ръцете си за да ни запазят. Да запазят телата ни и да запазят огъня в сърцата и умовете на децата ни. Тези, които не трябва да забравяме. Тези, които оставиха деца.

Целта на кампанията е първоначално да нъде събрана сумата от 150 000 лева. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Кампанията започва заедно с учителя Петър Велков, Фондация BCause и с организациите - Гората.бг, Капачки за бъдеще, На първа линия, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени