mycomputer.BG

Борисов с изявление: Връщаме мандата за кабинет

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 457 | Брой коментари 0
09:06 23.04.2021

"Най-лесно е да откажеш разговор и среща. Защо? Защото там трябва да дадеш аргументи – за и против. Затова приемем решението на ИК да върнем мандата, с който съставяме правителство. Българските граждани успяха да видят как би изглеждал наш кабинет в такава революционна ситуация“.  Това коментира коментира премиерът в оставка Бойко Борисов, който направи изявление от къщата в Банкя.

Заедно с него бяха вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, както и номинираният за премиер Даниел Митов. В началото Борисов попита Митов как са минали преговорите с "тези надменни политически формирования". Митов на свой ред отговори, че би могъл да докладва, ако е имало въобще преговори. Определи отказите за срещи от страна на ДБ и ИТН като незряло и политическа грешка.

„Много бих искал тези, които се представят за партии да обяснят както не харесаха на преговорния екип, за да не проведем поне разговори“, попита Борисов. Изтъкна, че както е обещал на изборите, е дал път на нови хора, които да не дразнят. „Точно обратното – градивно и в условията на такава тежка криза да помогнат. Решили са с писмо. Добре. Ние добре запомняме това, което те са направили“, каза Борисов.

Добави, че тази "революцията" в НС е свършила само за няколко дни. Видял как се "метнали" на депутатските мерцедеси, а първите решения били да си направят заплатите си над 10 000 лева. Видял как се върнала и най-порочната практика в НС – гласуването с чужди карти и то точно от ИТН, които обяснявали как депутатите не трябва да мърдат и да гласуват.

"Защо ни мразят? Защото сме оставили най-стабилната държава през последните 30 години ли?", каза той.

Той определи опонентите си в НС в безотговорност, без опит. Призова колегите си от ГЕРБ да подкрепят техните предложения за промени в ИК. В същото време разкритикува останалите в НС за промените и в НПК, които предлагат, като ги определи като лобистки.

"Те няма да направят правителство, страх ги е. Няма да постъпят отговорно като нас", каза Борисов. Поясни, че Европа все още в хватката на пандемията. Борисов изтъкна и че правителството е осигурило пари за ваксини, както и за всички нужно.

"Да си пети или шести в класирането, но да обясняваш че си първи... Ако имаше разумна политическа класа, щяха да разчетат какво казва народът. Той каза, че ГЕРБ е първа сила и трябва да е в управлението", каза той.

Поясни, че опонентите му няма да правят правителство, защото ще се покаже "пръста" зад тях.

"Затова уведомете президента", заръча Борисов. Той даде да се разбере, че са обмисляли и варианти да внесат мандата със стават за кабинет, но при тази "отровна среда" в НС, се отказали.

"Не се подвеждайте вие по тях. Хората гледа, Българите са много мъдър народ. Затова не ни дадоха да управляваме сами. Казаха, че може, но под контрола на друг. Те нали много компромати направиха и затова стигнахме до тук.', каза той.

Накрая заръча на Костадин Ангелов да реализират идеята още с вицепремиерът в оставка Красимир Каракачанов да ваксинират македонците с БГ паспорти. Даде да се разбере, че може да помогнат и на тези в Западните Покрайнини./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени