mycomputer.BG

Борисов: И аз искам оставката на Радев

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 274 | Брой коментари 0
13:33 10.08.2020

Премиерът Бойко Борисов не потвърди засега очакванията на протестиращите, че днес ще си подава оставката.

"И аз искам оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я исках, беше ми заместник толкова години. Всеки може да иска оставката на някой. Един да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата", каза той в отговор на въпроса за оттеглянето му от властта.

Борисов добави: "В демокрацията и правовата държава се провеждат избори. Така се рещава кой ще управлява, която сила ще е първа, която втора и трета".

Той обаче потвърди, че полицията няма да разбутва палатковия лагер на протестиращите на "Орлов мост".

Премиерът е разпоредил да се разговаря с хората от палатките. Борисов каза, че няма да се допусне напрежение и сблъсъци.

„Снощи с внуците, каквото и да им кажа, правят обратното. Докато не дойде майка му, да му се скара. Има едни политически формации, зажаднели за власт. Но има и 15-16-17-годишни деца. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде. И видяхте какво се случи в Берлин, Вашингтон, Москва. Но винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да позволя да пострада никой. И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат живи и здрави от дежурство. Със сила няма да бъдат премахнати. Разпоредил съм с добро, с убеждаване да се разговаря с тях”, заяви Борисов.

Относно напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов заяви, че то е предизвикано от провокатори.

"Когато една партия по реда си е свикала конференция, спазила е мерките, тези които идват да препятстват, това са провокатори. Ако на мач на Левски, отиде публиката на ЦСКА, кои са провокатори", направи паралел премиерът.

„Как да ги отстраним? Ако трябва да ги отстраним, нали трябва да ви пипна. Те това целяха”, отговори Борисов на журналистическите въпроси. „Ние отидохме ли на „Позитано”, отидохме ли при Христо Иванов, или където и да е, за да провокираме. Те дойдоха да провокират”, каза Борисов.

Премерът Бойко Борисов е в Сакар заедно с вътрешния министър, за да видят на място как се гасят пожарите, пламнали през уикенда. Пет общини вече са обявили бедствено положение. Със ситуацията го запозна шефът на ГДПЗН гл. комисар Николай Николов.

От своя страна Борисов оцени, че пожарната, военните, горските и всички ангажирани са се справили отлично./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени