mycomputer.BG

Болници фалират през 2013?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 981 | Брой коментари 0
12:57 21.11.2012

 

Лекари предупреждават,че положението в здравната система ще е изключително тежко през следващата 2013 година.Прогнозите им са,че се очакват фалити на болнични заведения, съкращения на медицински персконал и намаляване на заплатите. Преди дни от лекарската и пациентските организации поискаха оставката на Симеон Дянков с мотива,че от системата на здравеопазването са отклонени 2 милиарда лева.Те са били събрани от здравни осигуровки, но въпреки това са били отклонени.Именно липсата на тези пари ще изиграе сериозна и негативна роля върху здравната система, твърдят лекари.

Д-р Юлиян Георгиев от Български лекарски съюз,  обясни,че основната причина за проблемите в здравната система идват от липсата на прозрачност и големият хаос, който настъпва при разпределянето на парите.

Пред BTV той допълни, че реално договорените пари за клинични пътеки през 2013 година са с 20% по-малко в сравнение с тези през 2012 година.

 „Така неминуемо ще се посегне на лекарските заплати и на възнагражденията на персонала. Ще се стигне и до уволнения“, заяви д-р Георгиев.

Д-р Георгиев уточни, че поисканата оставка е срещу длъжностните лица в министерството на Дянков, чийто решения ще имат катастрофални последици за здравните заведения.

 

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени