mycomputer.BG

Болните от респираторни заболявания в Перник са се увеличили двойно за дни!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 354 | Брой коментари 0
07:04 29.01.2020

Сериозно увеличение на болните от остри респираторни заболявания и грип отчитат за миналата седмица от Регионалната здравна инспекция. . Регистрирани са 192 болни, при 100 за предходната седмица. Заболеваемостта през периода е 262,62 %oo, при средна за страната 227,21%oo.

Болните от морбили също се увеличават. Те са 6 за миналата седмица, при 3 за предходната. Най-много болни са в детска възраст.

 Всички болни са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Р. Ангелова“, СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“ и УМБАЛ „Св. Анна“ гр. София. От РЗИ са установили, че три от случаите са спорадични, при останалите има епидемиологична връзка. Взети са противоепидемични мерки спрямо контактните лица. През седмицата инспекторите на РЗИ - Перник са извършили 126 проверки. От тях 30 са свързани със спазването на забраната за тютюнопушене в заведения за обществено хранене. В резултат на направените проверки здравните инспектори са издали 4 предписания за отстраняване на установени нарушения.

 


 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени