mycomputer.BG

Белград с гробище за домашни любимци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 391 | Брой коментари 0
09:40 18.08.2020

До юни следващата година Белград за пръв път в историята си ще се сдобие с гробище за домашни любимци, съобщи заместник-кметът на сръбската столица Горан Весич, цитиран от Танюг.

Весич каза, че до края на тази седмица ще бъде обявен търг за изграждане на гробищния комплекс, в който ще има 839 гробни места.

Проектът на обща стойност 168 милиона динара /1,43 милиона евро/ включва и прилежаща инфраструктура, алеи, зелени площи, паркинг с 20 места, административна сграда и център за изгаряне на животински останки.

Гробището ще се простира на площ 15 376 квадратни метра.

Весич подчерта, че целият комплекс ще допринесе за подобряване на зоохигиената в сръбската столица.

"Това наистина е един от комуналните проблеми, който съществува в Белград от десетилетия. Нуждата от гробище за домашни любимци ставаше все по-голяма и съм благодарен на Дирекцията за строителни терени, която е носител на проекта", каза Весич пред журналисти.

Докато жителите на столицата очакват откриването на официално гробище за домашни любимци, в Белград - град с население 1,6 милиона души и десетки хиляди домашни любимци - никнат импровизирани гробища в паркове и горички в покрайнините. Много от собствениците на домашни животни отказват да следват официалната процедура и да предадат останките на любимците си на комуналните служби, като използват градските паркове за вечен покой на своите любимци./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени