Lotus homes

Баща и син играха рамо до рамо за „Миньор“ Чикаго

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 456 | Брой коментари 0
09:06 10.04.2021

В последния кръг на първенството в зала „Миньор“ Чикаго загуби с 2:1 от „Ред Девилс“. Голът за „чуковете“ отбеляза Милен Олуков, след асистенция на Николай Филчев. Въпреки загубата, отборът на „Миньор“ имаше повод за гордост, защото за първи път в своята 10 годишна история, в официален мач играха баща и син. На терена рамо до рамо излязоха Теньо и Димитър Минчеви. Ветеранът Теньо Минчев се съгласи да играе с младите по молба на треньорското ръководство.

„Заради кризата с вируса не играхме цяла година и изграждаме отбора отначало. В момента половината отбор е от млади българи между 15 и 21 годишни. Благодарение на Ковид си пренаредихме приоритетите и решихме, доколкото ни е възможно, да играем изцяло с наши момчета. Затова ни трябват хора с опит, покрай които тези юноши да израснат. Благодарим на Теньо Минчев, че се съгласи да играе, както и на всички останали опитни играчи, които идват да ни помагат“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Теньо Минчев в игра за „Миньор“ Чикаго през февруари 2015 г.

Опитният Теньо Минчев е родом от Асеновград. Той е дългогодишен футболист на „Миньор“ Чикаго и бившата „България“ (над 30), а в момента играе за „Ботев“ Чикго (над 40). Вдигал е Купи и с трите отбора, в трите възрастови групи.

В предпоследния двубой от първенството на Лига Европа, „Миньор“ загуби с 3:1 от „Уния“. Почетното попадение за „винкелите“ отбеляза Борислав Радев, след двойно подаване с Димитър Минчев./ Източник Chicago BG

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени