mycomputer.BG

България вече произвежда почти всичко за предпазване от COVID-19, дори маски с филтър FFP2

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 325 | Брой коментари 0
15:16 27.08.2020

Стимулиране на бизнеса да произвежда предпазни средства срещу COVID-19. Това е била една от основните функции на логистично-координационния център към Националния оперативен щаб, заяви в ефира на bTV ръководителят на звеното и директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

По думите му в момента у нас се произвежда почти всичко за предпазване от заразяване.

„Започнахме производство на прословутите маски FFP2, тоест тези, които защитават 95%. Само ръкавици не успяхме да започнем да произвеждаме. Явно инвестицията е много голяма, а тук пазарът е много малък“, посочи Николов.

Според него, няма да се наложи затягане на мерките от септември, но не бива да се правят заключения, че пандемията отминава, защото всички предварителни проучвания показват, че тя ще продължи поне още година.

„Най-трудната задача беше как в болницата „Х“ да дадем предпазни средства, при положение, че нямаме никакви. Същевременно ние бяхме натоварени с очаквания, че имаме някъде на склад и само трябва да караме. В най-големия пазар по това време – Китай, цените се вдигнаха в пъти, а и нямаше предлагане“, разказа той за един от трудните моменти в работата му.

Гл. комисар Николов призна, че новините от Щаба не винаги са били добри, но целта им е била да дават актуална информация на гражданите./ manager.bg/

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени