Lotus homes

България вече официално е страната с най-висока смъртност от COVID-19 в Европа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 296 | Брой коментари 0
09:21 27.11.2020

В четвъртък България официално стана държавата в Европа с най-висока смъртност от COVID-19. Данните на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията показват, че в последните две седмици в България са починали 21 на всеки 100 хиляди души. Това е показателят, по който Европейският съюз следи развитието на пандемията.

Досега няколко пъти медии съобщаваха, че България изпреварва по смъртност всички останали европейски страни, но това бяха данни за отделни дни. Те не представляват тенденция и тълкуването им може да бъде спекулативно. Точно затова Европейският център следи данните за период от 14 дни и усреднява стойностите.

Преди две седмици починалите с коронавирус в България бяха 1898 души. Днес вече са 3367, което е почти двойно увеличение. За последните 14 дни битката с вируса са загубили 1469 българи. След България остават досегашните "първенци" Белгия и Чехия с 19.4 и 19.2 жертви на всеки 100 хиляди души за последните две седмици./Свободна Европа. бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени