mycomputer.BG

Българите искат да работят повече

от PernikNews
Последно редактирана на: 14:54 19.11.2012 | Прочитания 803 | Брой коментари 0
14:27 19.11.2012

 

Проучване на "Галъп интернешънъл", поръчано от вестник "Класа", посочва че 49% от българите са готови да започнат втора работа.

Основните причини за резултатите от проучването са ниските доходи и високите разходи. Проблемите за българските граждани са още отпреди началото на икономическата криза от 2008 година, става ясно от проучването.

46% от пълнолетните граждани в страната работят на пълно работно време.  27% от тях казват, че биха започнали и втора работа, стига да имат тази възможност.

Най-склонни за втора работа са мъжете и жителите в малките градове на България.

Желание за допълни доходи има и при хората,работещи в държавната администрация.

49% от хората са готови да пожертват свободното си време,за да удвоят приходите си за по-лесен живот. Процентът на хората, които не биха се лишили от свободното си време е 25. Те са категорични,че основният им доход е достатъчен.

Изследването е проведено през първите десет дни на месец октомври посредством интервюта по домовете. В тях участие са взели 1004 пълнолетни българи.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени