mycomputer.BG

Анжела Асенова : Перник не иска болнични легла при епидемия! Иска адекватни действия от държавата!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 904 | Брой коментари 0
09:38 17.01.2020

Адвокат Анжела Асенова за пореден път показа активната си гражданска позиция. Този път след изказването на здравния министър, че са положени грижи перничани да се лекуват в София, при евентуална епидемия!

„Според здравния министър вече били положени грижи за осигуряване на болнични легла за Перник в случай, че настъпят епидемии в резултат на водната криза.....

Но господа управляващи, Перник не иска да му се осигуряват болнични легла при епидемия, а да се предприемат адекватни действия от страна на държавата за осигуряване на водоприток в язовир Студена от други водоизточници!!!

За справяне с този проблем далеч не са решение и средствата, които от държавата се предоставиха на община Перник за реконструкция на пречиствателните станции и на водоснабдителната мрежа в община Перник!

С тези средства от община Перник ще се извършат тези реконструкции.Тези средства ще се вложат от община Перник до последната стотинка за законосъобразното извършване на тези реконструкции. И за да се постигне този резултат , днес се работи ежедневно, денонощно.

Но с тези мерки се очаква водата от мъртвия обем на язовира да може да се пречиства преди водоподаването й към хората за питейно-битови цели и да се преодолят водозагубите по водопроводната мрежа.

Изградените водоизточници, от които може да се осигури вода за Перник, не са собственост на община Перник. Тези водоизточници са държавна собственост. И затова всички действия по осигуряване на водоприток в язовир Студена от тези водоизточници зависят само от държавата.

И затова, изказването на здравния министър за осигурени болнични легла за Перник , ми дойде твърде в повече.....на фона на всичко, което днес се случва с Перник.” – пише Асенова в социалната мрежа

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени