mycomputer.BG

4 грешки в приготвянето на кафе, които развалят вкуса му

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 429 | Брой коментари 0
10:30 07.08.2020

 

Кафето е любимата напитка на милиони хора по света. С нея се събуждат рано сутрин. С нея прекарват свободното си време на обяд. С чаша кафе е придружен и следобедът, когато имаме нужда от нещо ободряващо, за да довършим работните си ангажименти.

Когато приготвяме кафе у дома обаче често допускаме някои грешки, които пречат да извлечем най-доброто от нашето кафе. Не е достатъчно просто да купим най-качественото и квалитетно кафе. Нужно е да знаем как точно да го сварим според методите ни на приготвяне, които използваме.

За да успеем да приготвим най-доброто кафе вкъщи не трябва да допускаме някои грешки. Ето кои са те.

Не съобразявате размера на смилане на кафето със стила на варене

Различните видове приготвяне на кафе (в кафеварка, в еспресо машина, в джезве, в машина за шварц) изискват различно смилане на зърната. Най-лесният начин да прецените колко трябва да смелите кафето е продължителността на преминаване на горещата вода през кафето. Колкото по-дълго тече водата през него, толкова по-едро смляно трябва да е то и обратно. Ако ползвате машина за еспресо, водата е под налягане и преминава по-бързо през цедката на машината, следователно кафето трябва да е по-ситно смляно.

Използвате чешмяна вода

Чешмяната вода не е създадена за приготвяне на кафе, а за пиене. Тя е примесена с много химикали и пречистващи вещества, които влияят на качеството на кафето. Водата от чешмата почти винаги е неподходяща за приготвяне на кафе. Използвайте филтрирана вода, която е освободена от всички излишни примеси в нея. Така ще създадете перфектната чаша кафе.

Варите кафето на грешната температура

Температурата на водата е много важна за приготвянето на кафето. Тя е може би един от най-важните фактори в създаването на перфектната чаша кафе с приятен аромат и завладяващ вкус. Оптималната температура за приготвянето на кафе трябва да е между 90 и 96 градуса. Тази температура е достатъчна, за да се извлекат всички важни вещества от кафето без да се прегори и без да се влоши приятния му вкус. Ако кафето се приготви при прекалено висока температура, то прегаря и започва да горчи натрапчиво.

Не измервате кафето

Хората често добавят твърде много кафе, за да го направят по-силно. Ако използвате твърде много кафе рискувате да получите прекалено кисел аромат и вкус. Повече кафе в цедката няма да направи напитката ви по-силна, а ще влоши качествата му и въздействието му върху сетивата. За приготвянето на еспресо са необходими точно 7 грама смляно кафе. Ако пък искате да пиете по-силно кафе, купувайте по-препечени зърна. Това им придава свойството да имат по-силно изявен вкус и аромат, което прави кафето по-силно./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени