mycomputer.BG

22 и 23.12. – неучебни, в клас – на 4 януари

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 460 | Брой коментари 0
09:41 28.11.2020

Не е удачно да връщаме децата в училище за два дни – 22 и 23 декември, подписах заповед да станат неучебни. Детските градини обаче ще се върнат към занимания най-късно на 21 декември

Най-вероятно ще оставим университетите сами да решават за след Нова година.

Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Очаква се училищата да се върнат към нормален ритъм на 4 януари следващата година

„Направихме всичко възможно училищата да осъществят максимум обучение в електронна среда, но фактът е, че училища и детски градини са среда на многочислено, многочасово взаимодействие. Няма съмнение, че децата са преносители. Като цяло трябва да намалим средата на взимодействие.

„Досега бяхме с диференциран, локален подход, там където имаше случаи – затваряхме. За съжаление в последните седмици имаме много заразени учители, дори смъртни случаи сред тях. Най-важното е сега да съхраним живота и здравето на учителите. Имаме сравнително добро алтернативно компенсаторно обучение в електронна среда. Образователните пропуски могат да се компенсират през лятото, през юни, но животът на хората не може да се компенсира. Най-важното е сега да намалим натиска върху здравната система, след това вероятно ще се върнем към варианта на редуване“, допълни той.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени