mycomputer.BG

20% от учителите се страхуват да се върнат в клас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 412 | Брой коментари 0
10:30 14.08.2020

20% от българските учители се страхуват да се върнат в клас заради коронавируса, показват проучвания на нагласите сред преподавателите. Този процент бил по-висок сред персонала на  детските градини, но те вече са в образователните институциите, макар и в летен режим.

1500 родителя пък искат да имат право децата им да учат дистанционно, а не в реална среда заради вируса. Те са подкрепили специална  петиция , обясни Мариана Евтимова, която  майка на две деца. И САЩ и Канада дават възможност за избора за дистанционно или присъствено обучение, обясни учителят и образователен експерт Петър Велков по БТВ.

Обмисля се в училищата да се включват специални лампи, които да дезинфекцират въздуха. Ще се направи специален протокол, по който няма да се смесват паралелките по време на физическо, тъй като по време на физическо натоварване вирусът се отделя в по-голямо количество .Всяко училище трябва да е готово с екшън план до 25 август, който да задава параметрите как да се действа при случай на коронавирус в школото./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени