Lotus homes

Започна набирането на кандидати за новите жилища в "Тева"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 25.03.2021 | Прочитания 3083 | Брой коментари 0
09:15 25.03.2021

Община Перник започна процедура за набиране на желаещи, които да бъдат настанени в новите социални жилища в кв."Тева", съобщиха от администрацията. Освен жилищно настаняване, услугата включва и мерки за социално приобщаване на ползвателите. Жилищата са предназначени за 100 души. Те са в две шестетажни жилищни сгради - бл.20 и бл.21, дадени на общината с решение на Министерски съвет от 2016 г.

В 42 апартамента ще бъдат настанени уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението. При сключването на договор за ползване на социално жилище ще бъдат заложени и минимум изисквания за посещение на училище от децата в училищна възраст, включване на безработните в различни образователно-квалификационни програми, както и програми за осигуряване на заетост. Лицата трябва да имат избран личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. Специална комисия ще картотекира кандидатите. Наемът, който ще се заплаща за социалните жилища, ще бъде определен с решение на Общинския съвет. Предназначението им не бива да бъде променяно минимум пет години.

Около 300 души кандидатстват ежегодно като крайно нуждаещи се за общински жилища в Перник./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени