Lotus homes

Станислав Владимиров остава позитивен оптимист в края на първата година от мандата си

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 12.11.2020 | Прочитания 777 | Брой коментари 0
08:22 12.11.2020

На днешният ден, преди една година Станислав Владимиров положи клетва като кмет и тръгна в безпорно най-трудната година, която е имал градоначалник на Перник в най-новата ни история.

И от първият ден, още невлязъл в кметския кабинет категорично заяви: Подавам ръка на всеки, независимо от партийни пристрастия. Но няма да се договарям в кабинети и офиси и всичко ще става пред очите на перничани! Перничани ще знаят всичко, което се прави и връзката с тях ще е на първо място.

Тези думи се оказаха голямата основа, върху която мина годината. Година, която                само най-силно заслепените политически негови опоненти, не приемат като положителна.

Година, в която Перник мина през  криза, каквато не се помни в най-новата ни история. Водната криза постави на изпитание нервите и здравето на хората. А Владимиров показа, че когато си кмет, трябва да „драпаш“ със зъби и нокти, за да помагаш на града си. Той установи изключително добра връзка с държавната власт и получи подкрепа. Водната криза е в миналото, достатъчно се е изписало и изговорило за нея. От нея остава само горчивият вкус за несвършена работа на контролните органи.

Не би било сериозно да се говори за кмета само в единствено число, връщайки се в месеците на отминалата година. Мъжкият екип – Станислав Владимиров, Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев тръгна като машина, на която не й трябваше много време за да „смаже“ отделните колела. И резултатите се виждаха от всички.

Печеливш ход беше и пълненето с дейност на общинските предприятия. Направи се сериозно почистване на  река Струма, поставена беше ограда, адмирирана от десетки майки. Завърши ремонта на моста при бившето кино Кракра, работи се по ремонта на втория. Към финал е ремонта на подлеза при гарата. Много серизоно се работи по по-красивия облик на града. С отпуснатите средства, непосилни за община Перник се направи мащабна промяна на най-компрометираните участъци от водопроводната мрежа. Проектите на Софийско шосе и Граово, бяха завършени, макар, че за тях не бяха осигурени средства.  Към привършване е ремонта на надлез Иван Вазов.

Работейки от криза в криза /след водната криза, имаше проблем с шламохранилището, след това дойде Ковид19/ от общината успяха да намалят с над 11 милиона лева наследените дългове. / Очаква се в близките дни да има точна разбивка/. Тръгна електронизацията на община Перник, тук следващата година ще е ударна. Ще започне работа по играждането на младежки център. Общината ще участва активно с проекти за финансиране на дейности след коронавируса. Ще се работи поетапно за смяна на уличното осветление, с енергоспестяващо. Перник ще участва в европейската програма за преход от кафява към зелена икономика. Ще има сериозна промяна в дейността по сметосъбирането.Което остава огромен проблем за града. Има сериозен интерес за жилищно строителство тук. И не на последно място  водят се разговори и очакванията са най-сетне в Перник да се направи някаква голяма инвестиция. Едва ли може в няколко реда да се събере всичко, което е направено за отминалите 12 месеца и това, което се планира за следващите. Но посоката на работа е вярна и това е важното.

Една година от мандата на кмета вече е зад гърба му. В тази една година той получи най-голямото признание от съгражданите си – получи безпрецедентна статуетка като подкрепа за дейността си, а впоследствие беше избран и за Кмет на годината. Това са признания, които са голяма отговорност.

„Доверие трудно се дава. Още по трудно се задържа. Аз оставам положително настроен оптимист. Вярвам, че когато си добронамерен, когато си откровен към хората и не губиш връзката с тях – това се отплаща. Още много работа ни чака, но вярвам, че добрите новини ще са много повече“ – категоричен е Владимиров.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени