Lotus homes

Пореден успех на перничанката Симона Демерджиева!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 288 | Брой коментари 0
16:48 04.08.2020

 

„Беше трудно, беше интересно, на места дори прехвърляше очакванията ми... но се преборих със себе си, надвих емоциите и въпреки, че всичко беше срещу мен завърших - 12 км, 500 м положителна денивелация, 24% наклон за 1 ч. и 26 м. Първият ми крос кънтри маратон (всъщност халф маратон - следващият път ще бъде цял.. „

Така преди една година започва всичко за Симона Демерджиева – перничанката, която преди малко повече от седмица взе участие и завърши 100 километровото трасе на супер маратона „Витоша 100“ за 16 ч. 50 мин. и 26 сек.

За човек, който никога не си е представял, че „ще го пишат в новините“ заради спортно постижение, смелостта да се впишеш в стартовия лист за такова предизвикателство, каквото е планинския маратон „Витоша 100“ си е повече от геройство.

Младата жена споделя, че любовта към бягането се е зародила съвсем спонтанно, докато след раждането на сина си Явор /на 5 г./се бори с понатрупаните излишни килограми по време на бременността. По линия на спорта е лаик, като се има предвид 3-те месеца изкарани в залата за спортна гимнастика, когато е 7 годишна и откъслечните й занимания със баскетбол, волейбол и женска борба в ученическите години.

Първите и опити в бягането започват преди 2 години, когато упоритостта и постоянството довеждат Симона до първото участие в летен фест на Витоша, където успява да пробяга 12 километровото разстояние на пробега и да завърши на 12- то място.

През октомври 2019 г следва участие на градски маратон, но бягането на асфалтово покритие не я грабва.

И както казва народът, че „Апетитът идва с яденето“, така и при Симона всеки следващ километър е по-приятен и носи удовлетворението от победата на волята над тялото.

Нещо повече, предизвиква себе си с 48 км. във Велико Търново, печели първото място на 30 км.-та дистанция в Челопеч, само две седмици преди ултрамаратона „Витоша 100“.

Макар и в сериозна дилема „за“ или „против“, все пак любопитството и предизвикателството са толкова големи, че Симона в крайна сметка прави регистрация и започва подготовка за супер маратона, който се провежда на 25 и 26 юли 2020 г. и включва нощно бягане. Стартът е в 00.00 ч. Симона събира цялата си воля и инат и си казва, че ще бяга за удоволствие. По време на нощния пробег е част от групичка, ентусиасти като нея, с които се запознава по време на различните си участия в крос кънтри. Така достига до 60-тия километър, където я посрещат съпругът й на велосипед и приятелка, която бяга успоредно с нея и я съпровождат до финала.

Успява! И вече гледа към следващия старт Оряхово, а докато „почива“ след ултрамаратона, участва в 15 км. пробег в Симеоново и включва в подготовката си планински преходи, защото е влюбена в красотата и величието на планината.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени