Lotus homes

Окръжният съд в Перник преустановява провеждането на открити съдебни заседания

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 316 | Брой коментари 0
08:53 16.11.2020

До края на месеца в Окръжен съд Перник се преустановява провеждането на открити съдебни заседания, става ясно от заповед на председателя на съда. Решението е взето заради лавинообразно нарастващия брой на случаите на заразени с Covid-19 граждани   в   област   Перник и с оглед опазването на живота и здравето на съдиите, съдебните служители, страните и участниците в процеса

„ 1.Да не се провеждат открити съдебни заседания за периода от 13.11.2020г. до 30.11.2020г. включително, като се разглеждат само дела с неотложен характер, посочени вчл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт.

2.Указвам  на  съдиите  докладчици  по  делата,  по  които  са насрочени открити съдебни заседания в периода от 13.11.2020 г. до 30.11.2020 г. /включително/, да ги отсрочат за друга дата, към която би могло да се осигуринормалното им разглеждане.

3.Препоръчвам  на  съдиите,  които  не  са  дежурни  и  нямат заседания  според  графика  за  деня,  до  официалното  обявяване,  че опасността  от  зараза  е  окончателно  преминала,  да  работят дистанционно от домовете си, като бъдат на разположение в рамките на работното време на съда, за да могат да се явят при възникнала необходимост.

4.За отсрочването на делата страните да бъдат уведомени по телефон  или  на  електронната  поща,  като  едновременно  с  това  се призоват и за следващото съдебно заседание. Приневъзможност за призоваване  по  указания  ред  да  се  призоват  чрез  изпращане  на призовка“ – се казва в заповедта

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени