Lotus homes

Нов COVID сектор е подготвен в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 571 | Брой коментари 0
16:55 06.04.2021

Нов болничен сектор за лечение на заразени с коронавирус е подготвен в Перник, съобщи директорът на РЗИ д-р Александър Златанов.

Той е разположен в бившата Минна болница, която сега се стопанисва от най-голямото здравно заведение в областта МБАЛ "Рахила Ангелова". Новият сектор има 20 легла и необходимото оборудване, включително и кислород.

Той е направен със средства на МБАЛ. Дванадесет легла е предоставила община Перник. Търсят се още концентратори и дихателни апарати.

Чрез вътрешно преструктуриране и външен персонал се осигуряват лекари и сестри. Новият сектор ще заработи при необходимост. Засега има 26 свободни легла в здравните заведения в региона, в които се лекуват COVID болни, уточни д-р Златанов.

Подготовката на новия сектор за хоспитализация е превантивна мярка при евентуално повишаване на заболеваемостта и необходимост от болнично лечение. Активни към момента са 1057 случаи на болни с коронавирус в Пернишка област. От тях 846 са на домашно лечение и 211 са хоспитализирани./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени