mycomputer.BG

"Информационно обслужване": Имаме готовност да въведем електронното направление за PCR

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 362 | Брой коментари 0
10:55 13.11.2020

"Информационно обслужване" има готовност да въведе електронното направление за PCR тестове. Крайният срок изтича тази седмица. Това заяви пред БНР Ивайло Филипов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Информационно обслужване"

"В постоянна връзка сме с всички производители на медицински софтуер, които трябва да внедрят новата система при общопрактикуващите лекари и лаборатории. Ние ги подпомагаме денонощно, така че нашата работа е свършена категорично", подчерта Филипов.

"Ние подписахме допълнително споразумение, с което заменяме нашия договор и даваме приоритет за електронно направление за PCR, мисля че датата беше 1 или 2 ноември, така че ние за по-малко от 10 дни сме реализирали тази възможност и тя е налична", уточни Ивайло Филипов.

"В момента сме интегрирали нашата електронна платформа с три компании за производство на медицински софтуер за общопрактикуващи лекари, които представляват пазарен дял около 50%", изтъкна експертът.

"В момента, в който се подпише националният рамков договор между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, в който се уточни, че могат да се издават електронни направления, ние сме готови да пуснем системата".

Нямало проблем след подписване на договора системата да заработи.

Филипов обясни и на какъв етап е работата по останалите модули на системата -  електронната рецепта, електронното досие. "В края на миналия месец и началото на този сме стартирали и пуснали в реална експлоатация портала на националната здравно-информационна система, която е в етап на разработка. На него има информация за всички компании, които са разработчици на медицински софтуер, как те могат да се интегрират по отношение на електронното направление и по отношение на електронната рецепта, първа фаза на договора ни с Министерството на здравеопазването е средата на месец декември, ние ще си спазим срока, за да направим технологична възможност да се издават електронни рецепти и да се издават електронни направления, да има реализация на електронното направление на всеки пациент", изтъкна той./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени