mycomputer.BG

"Галъп": Няма желание от страна на обществото за затягане на мерките

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 424 | Брой коментари 0
16:44 05.11.2020

Няма желание от страна на обществото за затягане на мерките заради пандемията. Това сочи 11-ото изследване на „Галъп интернешънъл“ на база бърз телефонен сондаж сред 800 души.

"Крехко е мнозинството в полза на маските, все пак българите чуват и много лъжливи новини. Расте делът на хората, които силно вярват в конспиративните теории, и на тези, които са силно притеснени от пандемията, тоест, забелязва се ръст на крайните мнения. Губи територия умерената реакция макар делът засега да е най-голям при нея", коментира пред БНР Първан Симеонов.

На границата на октомври и ноември общо 44,5% са напълно съгласни (15,1%) или по-скоро съгласни (29,4%), че правителството се справя добре със ситуацията с коронавируса, а общо 53,6% са по-скоро несъгласни (25,2%) или напълно несъгласни (28,4%).

Данните сочат, че с решителния ръст през есента, а и вероятно с новия политически контекст от лятото насам, оценките са по-ниски.

От лятото насам явно има и известно „свикване с мисълта“ – вероятно заради новините от други европейски страни. Ако при предходния скок, през лятото, около 60% са били несъгласни, а под 40% – съгласни, сега отговорите са в съотношение 50,8% съгласни (21,8% по-скоро съгласни и 29% напълно съгласни) срещу 47,6% несъгласни (18,6% по-скоро несъгласни и 29% напълно несъгласни).

"Въпреки тази тенденция и ръста на новите случаи обаче, ясно мнозинство в подкрепа на нови мерки липсва – за разлика от настроенията през пролетта, когато по много критерии личеше сериозна обществена готовност за повече ограничаване", коментират от "Галъп"./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени