Зрелостта започва на 30 години, а не на 18

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 327 | Брой коментари 0
08:59 20.03.2019

Ако лудориите на 20-годишните ви приличат на детинщини, не се притеснявайте. Специалисти по мозъка казаха, че той се развива напълно чак след 30-ата година, съобщи в. "Дейли мейл".

Макар и пълнолетието официално да започва на 18 години, идеята, че това е началото на зрелостта, става "все по-абсурдна". На тази възраст мозъкът все още претърпява основни промени. Индивидуалният път от юношеството до зрелостта варира и някои хора преминават през прехода по-бързо.

Двайсетте години са период, през който хората са много податливи на психични заболявания. Вероятността от тях намалява след 30-ата година.

"Да дадем дефиницията кога човек преминава от детството в зрелостта, изглежда все по-абсурдно. Преходът е много по-нюансиран - каза проф. Питър Джоунс от университета Кембридж на пресконференция в Лондон. - Предполагам, че за образователната система, здравеопазването и правната система, е по-удобно да има дефиниция".

"Няма детство и след това зрелост. Хората вървят по път, те са на траектория", заяви проф. Джоунс преди международен конгрес по невробиология в Оксфорд.

Младите хора могат да станат бързо професионалисти след училище или университета, но за мозъка им са необходими още десетина години, за да достигне до зрелост.

Проф. Даниъл Гешуинд от университета на Калифорния в Лос Анджелис подчерта индивидуалността в мозъчното развитие и каза, че е грешка образователните системи да се фокусират върху групите, а не върху отделните ученици и студенти./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени