Зимата се завръща този уикенд, започват валежи и застудяване

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0
10:19 12.01.2018

Над по-голямата част от страната днес ще започнат валежи – в Южна България от дъжд, в Северна примесени със сняг.

Максималните температури все още ще са положително – до 5-7 градуса над нулата. Зимата се завръща през почивните дни. В съботния ден започва застудяване, тогава ще вали над цялата страна, в повечето райони дъждът ще премине в сняг. Дневните температури ще започнат да се понижават и ще бъдат между 2 и 6 градуса, за София около 3 градуса.

В неделния ден валежите ще продължат в Западна България, но до края на деня ще започнат да спират. В Източна България няма да вали, ще има разкъсана облачност. Максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 0 и 3 градуса.

 Новата седмица ще започне с нови валежи от сняг. Отново ще вали почти над цялата страна. И минималните, и максималните температури ще се понижат. Сутрешните ще бъдат между минус 10 и минус 2 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

Във вторник валежите ще спрат, но ще остане студено. В Северна България на места сутрешните температури ще паднат до около минус 15 градуса, за София около минус 6 градуса. През деня термометрите ще показват от минус 1 до 4-5 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и студено предимно в Западна България, където през деня температурите ще бъдат около 2-3 градуса над нулата. В Източна България ще бъде по-топло - до 9 градуса. В петък и събота температурите ще останат почти без промяна, във втория ден ще започне заоблачаване, а от неделя отново валежи – предимно от дъжд и сняг. /БГНЕС

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени