Lotus homes

Зимата идва утре: Сняг изненадва София и Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 10407 | Брой коментари 0
14:13 13.10.2021

Въпреки че до настъпването на астрономическата зима има още над два месеца, очаква се още утре сняг "да затрупа" София, Перник, Кюстендил и други градове от София-област. От седмици сняг има и по високите части на планините.

За 14 октомври, четвъртък, Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от втора степен - оранжев код, за 11 области от Западна България. С понижението на температурите в тези 11 области на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, а за областите - София-град, София-област, Перник и Кюстендил, е в сила предупреждение и за снеговалеж. Това показва картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи от дъжд, е в сила за утре в 13 области на страната, които основно са в Северна и в Централна България.

Без предупредителни кодове за утре - за дъжд и сняг, са само четири области в страната. Това са Видин, Добрич, Варна и Бургас.

Същевременно климатологът проф. Георги Рачев зарадва с новината, че след няколко дни ще има "циганско лято". Ще имаме дори 23 градуса, каза той.

Няма да се отървем от градушки и суша, прогнозира в далечен план проф. Рачев. На Димитровден ще е топло. Зимата ще бъде над шейсет процента с нормални температури, с малко по-високи от обичайните за сезона./Лупа бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени