Жизела Мура гостува на перничани с уникална изложба

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 173 | Брой коментари 0
17:27 10.01.2019

Италианската художничка Жизела Мура гостува на перничани с уникална изложба. Творбите са наредени в галерия „Арт салон" и ще останат в града до 6-ти февруари . Пред публиката в Перник тя ще представи изложба—живопис под наслов „ Маските на карнавала между митове, легенди, традиции и история".

Преди откриването на пъстроцветната експозиция художничката Жизела Мура беше приета в кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска.

„Щастлива съм, че в навечерието на автентичния обичай и международния фестивал Сурва в Перник ще бъде показана тази прекрасна изложба. Нашето приятелство е утвърдено през годините и зная, че тази енергия, която има празника е много голяма. Всеки , които се е докоснал до магията на Сурва се връща отново", сподели кметът Вяра Церовска.

Италианската художничка е позната на перничани от Международния пленер по живопис, който ежегодно се провежда в курортното селище Рударци.

„Още когато дойдох в Рударци се влюбих в България. Тук се чувствам като във втората си къща. Виждам голяма прилика в маскарадната ни обредност", заяви авторката Жизела Мура и разказа за техните обичаи.

На срещата присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова и кметът на кв. „Изток" Емил Костадинов

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени