Жителите на квартал Бела вода плашат със затваряне на пътя - не искат в близост до къщите им да се горят животни!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1795 | Брой коментари 0
09:59 05.07.2018

Жителите на квартал Бела вода са решили на нарочно събрание да не позволяват в района на квартала да се горят животни. Това стана ясно след пост в социалната мрежа на Лилия Иванова, която пише:

„Днес в кв.Бела вода се проведе събрание на което присъстваха представители на така наречените институции , които имаха за цел да ни разяснят колко безопасна дейността на фирма Син кръст и колко висока технология се прилага при унищожаването на биологичния отпадък ....нито дума за мършата която полузагробяват в землището на квартала . На зададен от нас въпрос за снимките на разлагащите се трупове ни казаха ....видиш ли вероятно някое животно е изпаднало от камиона С една дума събранието реши и постави ултиматум в десет дневен срок считано от днес да си вземат инсенераторчето и да се махат от квартала , ако това не се случи на 15.07.18 г / неделя / в 16.30 ч. ще блокираме главния път в района на кметството. Протестите ще продължат всеки ден до удовлетворяването на искането ни ! Присъединете се , това касае всички нас !”

Преди седмици, когато избухна скандала, представителят на дружеството, Йордан Йорданов представи документи, за да удостовери, че мобилният инсинератор е регистриран по Закона за безопасност на храните и Закона за отпадъците и е високотехнологично, най-модерно и абсолютно безопасно за хората и средата съоръжение. По думите му той не застрашава общественото здраве, а напротив – осигурява най-бързия и безопасен начин за унищожаване на мъртви животни. Такива съоръжения отговарят изцяло на изискванията, разписани в европейското законодателство. Машината унищожава и странични животински продукти, негодни за човешка консумация. Специални камиони, които също са сертифицирани, транспортират животните до депото, където работят две камери, а процесът на горене протича при много висока температура от 800 градуса. Отделените газове от горенето се филтрират през катализатор до получаването на бял дим, безвреден за околната среда и за здравето на хората.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени