mycomputer.BG

Жителите на Кладница, Рударци и Драгичево на протест заради водния режим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 356 | Брой коментари 0
09:31 12.12.2019

Жители на Кладница и Рударци и Драгичево излязоха на протест тази сутрин заради водния режим в региона. По думите им ВиК не прави нищо за решаване на кризата, а конкретните населени места не се водоснабдяват от язовир "Студена".

Кметът на Кладница Васил Мирчев призова местното ВиК да си влезе в отговорностите и да не взима еднолични решения.

Половината вода от язовира изтече по улиците. Ние не черпим вода от язовира. Второ - никой не ни информира, че и трите населени места ще бъдат включени в този режим.

Кметът предупреди, че при пускането на водата ще има непоправими щети за ВиК мрежата, тъй като тя е по-стара от пернишката.

От РЗИ-Перник също не са съгласни с последния вариант на режим.

След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обвинителите ще разследват безс...

Кметът на Драгичево Виктор Викторов заяви, че предложението е на 2 денонощия за 6 часа да имат вода.

Виктор Викторов: При това положение водата ще бъде спряна в трите села, както и в кв. "Църква". При това положение, ако 6 часа имаме вода, през другото време водата къде ще отива?

Богдан Богданов, кмет на Рударци: От социалните мрежи разбрахме, че искат да ни включат в драконовски режим, за който ние не носим вина. Ние не черпим вода от яз. "Студена". Ние си черпим вода от Витоша. Има как да се вземат други мерки за водоснабдяването на гр. Перник./БНТ

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени