Жители и гости на Ковачевци отбелязаха тържествено 137-годишнината от рождението на Георги Димитров

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 404 | Брой коментари 0
10:38 16.06.2019

Жителите на село Ковачевци отпразнуваха подобаващо 137-годишнината от рождението на Георги Димитров.

Честването беше предхождано от откриването на изложбата на художника Стефан Тодоров. Това е втората изложба, която художникът открива в Ковачевци. Първата е била в далечната 1982 година.  На откриването на изложбата присъстваха видни политици, представители на местната власт и граждани.

На паметника на Георги Димитров положиха венци и цветя: кметът на Община Ковачевци Васил Станимиров, председателят на Общинския съвет в Ковачевци Венцислав Тодоров, вицепрезидентът на Република България в периода 2002-2012 г генерал Ангел Марин, Петър Курумбашев евродепутат, Калоян Паргов председател на Градския съвет на БСП София член на ИБ на БСП, Симеон Игнатов председател на Българския антифашистки съюз, Борис Цветков председател на Градския съвет на Българския антифашистки съюз София, член на НС на БСП,  Валентин Петков председател на Областния съвет на БСП Перник, Кирил Леонов председател на Общинския съвет на БСП Перник, Георги Димитров внук на видния деец на антифашисткото движение Георги Димитров и други.

Поздравителни адреси по повод 137-годишнината от рождението на Георги Димитров изпратиха: президентът на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините в България, председателят на БСП Корнелия Нинова и други.

Празникът продължи с богата културна програма.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени