Земетресението в Перник тази сутрин върна спомени от 2012 година!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4704 | Брой коментари 0
08:37 14.09.2017

Силният трус, усетен рано тази сутрин в Перник стресна перничани и върна кошмарните спомени от преди пет години. Когато отново миньорският град се събуди от „природния будилник”. Още повече, че  епицентърът се намира на 7 километра от Перник, в близост до с. Мещица, където в края на май 2012 имаше друго земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер. Както тогава, днешния трус също е бил усетен в Перник и в София. МВР няма данни за щети и пострадали. Дълбочината на епицентъра е била около 15 километра.

"Земетресението не е силно, но в Перник се е чул гърмеж. Това е травмиращо, но не е необичайно", заяви заяви дежурният сеизмолог на БАН Благовеста Бабачкова в ефира на NOVA.  Според нея трусът не е признак за тревожни тенденции.

Земетресението подпали социалната мрежа. Онези, които са го усетили коментират че е било като гръм  по време на дъжд. Силен тътен, кратък но страшен – твърдях хората, събудени малко преди пет. Не са малко и коментарите, че природата отново ни напомня, колко сме малки и колко нищо не зависи от нас.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени