mycomputer.BG

Здравословни обещания, които да си дадете през новата година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 251 | Брой коментари 0
06:59 27.12.2019

Датата 1 януари притежава някаква особена притегателна сила за много хора. Началото на новата година винаги е било своеобразен вододел между старото и новото, най-вече между старите вредни навици и мечтите за нов начин на живот, който да ни донесе повече здраве и просперитет.

Здравето и красивото тяло са двете неща, за които повечето от нас мечтаят и си казват, че ще си ги извоюват най-накрая през следващата година. Стартът на новата година е прекрасен момент да започнете с новото начало в живота си.

Здравето и красотата до голяма степен зависят от начина на хранене. Ако искате да се отървете от излишните килограми, започнете да водите по-здравословен начин на живот.

Ако не сте сигурни как точно да го направите, вижте какви обещания биха си дали на себе си диетолозите и специалистите по хранене. Една от тях е Мишел Хайман, която споделя най-ценните новогодишни обещания за здравословно хранене според нея пред сайта eatingwell.com.

1. Започвайте деня с чаша вода.

Вместо да започвате деня агресивно с чаша кафе, изпийте чаша топла или хладка вода. Това ще подготви тялото ви за здравословен старт на деня. През нощта организмът се дехидратира леко, затова се нуждае от живителна чаша вода, за да активира наново всички процеси в клетките.

2. Правете си здравословна закуска.

За да подобрите цялостното си здравословно състояние, да стимулирате метаболизма и храносмилането и за да отслабнете, приготвяйте си полезна закуска всяка сутрин. Този навик стабилизира нивата на кръвната захар, подобрява инсулиновата резистентност, предпазва от диабет, ускорява метаболизма и подобрява здравословното състояние.

3. Пийте по-малко газирани и подсладени напитки.

Колкото по-малко се докосвате до тези напитки, толкова по-добре. Ако не можете да ги изключите напълно, постарайте се да ги сведете до минимум. Това със сигурност ще подобри здравословното ви състояние в дългосрочен план и ще ви помогне да се отървете от излишните килограми без изтощителни диети.

4. Яжте най-малко 3 порции зеленчуци без нишесте на ден.

Нишестените зеленчуци, като картофите и белия ориз са враг на тънката талия. Те повишават рязко кръвната захар, което с течение на времето създава условия за трупане на мазнини около корема, както и повишен риск от диабет.

5. Мийте зъбите след хранене.

Оралната хигиена е от изключително значение за здравето на сърцето, костите и нервната система. Съществува връзка между зъбните инфекции и заболяванията на венците с проблеми в сърдечносъдовата система, опорно-двигателния апарат и нервната система. Затова 30 минути след всяко хранене измивайте зъбите. Носете си четка в офиса.

6. Движете тялото си по всеки възможен начин.

Не всеки човек харесва целенасоченото спортуване. Ако тренирате с една-единствена цел – да отслабнете, мотивацията ви може да не се окаже толкова стабилна в дългосрочен план. Ще намразите тренировките и ще спрете да се движите. Вместо това се движете по любим за вас начин. Ако обичате да правите нещо в градината, правете го по-често. Ако разходките в парка или карането на колело са любими за вас, наблегнете на тях. Целта е да се движите максимално много без да усещате това като тормоз за тялото и психиката.

7. Направете съня свой приоритет.

Ако страдате от хронично безсъние или не отделяте достатъчно време за ранно заспиване, това ще доведе до здравословни проблеми и наднормено тегло в дългосрочен план. През новата година си обещайте да изградите здравословни навици за сън и ще се изненадате колко добре ще се отрази това на цялостния ви режим в ежедневието, както и на стройната ви фигура./ .az-jenata.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени