Здравното министерство ще заплаща лекарствата на онкоболни без алтернатива

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 257 | Брой коментари 0
07:31 17.12.2017

Всяко лекарство за онкоболни без алтернатива, което не е покрито от здравната каса, ще бъде заплащано от Министерството на здравеопазването. В това увери Дарик здравният министър Кирил Ананиев, с което даде заявка за смекчаване на мораториума за нови лекарства, приет от депутатите.

 Следващата година здравното министерство ще разполага с 495 млн. лева, от които 207 млн. са предвидени за заплати. Мораториумът обаче освен за онкоболни, се отнася и до редица медикаменти за редки заболявания.

Вчера в предаването "Годината" на Дарик президентът Румен Радев засегна темата с Ананиев и мораториума с коментара, че ако досега здравният министър е бил свикнал да борави само с числа, вече трябва да се научи да мисли за хората.

 Здравното министерство ще заплаща лекарствата за онкоболни без алтернатива, но с една уговорка. Ще бъде създадена комисия от специалисти, която да разглежда всеки случай индивидуално, стана ясно от думите на Кирил Ананиев.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени