Затвор грози Долче и Габана

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 460 | Брой коментари 0
12:57 21.06.2013

Съд в Милано постанови година и осем месеца затвор за известните модни дизайнери Долче и Габана, предадоха светвоните агенции.

Прокуратурата поиска в края на май две години и шест месеца затвор. Адвокатите на защитата обявиха намерението си да обжалват присъдата, което ще отложи изпълнението й. Стилистите, сред чиито известни клиенти са Бионсе и Мадона, отхвърлят повдигнатите им обвинения.

В хода на процеса държавното обвинение изнесе данни, че двамата дизайнери са продали марките си Dolce & Gabbana и D&G на несъществуваща компания Gado, регистрирана в Люксембург в 2004 година. По този начин са се опитали да заобиколят плащането на корпоративни налози в Италия, които са едни от най-високите в света.

Преди осъдителната присъда прокурор Лаура Педио заяви, че става дума за изкусна данъчна измама, установена чрез солидни като скала доказателства. Тя посочи, че "стилистите са участвали активно в нея, като подписвали договорите за цесия на марките". Според нея Гадо била нещо като мъглявина с газов състав.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени