mycomputer.BG

Затварят ГКПП „Илинден” - „Ексохи” за всички пътуващи

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.07.2020 | Прочитания 171 | Брой коментари 0
16:54 21.07.2020

Гърция затваря за всички пътуващи граничния пункт „Илинден” - „Ексохи“ до 4 август.

В Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация от гръцките гранични власти, че от 00:00 часа на 22 юли през гръцкия пункт „Ексохи“, съпределен на българския „Илинден“, няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили.

Забраната ще важи до 3 август. От 00.00 часа на 22 юли до 4 август се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) през сухопътната граница с България единствено през ГКПП "Кулата"-"Промахон" и през ГКПП "Маказа"-"Нимфеа".

Пътуванията се доказват със съответните документи. Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата"-"Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 авгуаст всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr 

Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени