Застрашени ли са ТЕЦ-овете от затваряне?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 491 | Брой коментари 0
08:32 29.06.2017

 Изискване на Европейския съюз за въвеждане на нови технологии в ТЕЦ-овете може да доведе затварянето на централите. Европейският регламент ще бъде тема на дискусия в парламентарната комисия по енергетика заедно с експерти от Министерството на околната среда и водите и на горивните централи. ТЕЦ-овете настояват за отсрочка на европейския регламент. Дискусията се свиква по инициатива на депутата Таско Ерменков, който обясни пред  Дарик радио последиците от европейското изискване.

"Става въпрос за следното: беше приет референтен документ за най-добри технологии за големите горивни инсталации. Което на практика означава, че трябва да се въведат такива технологии, които долавят до 99% от вредните емисии и от изгаряне на въглища. В това число сяра въглероден дуокис, живак. Нещо, което за България е абсолютно невъзможно да бъде направено без огромни инвестиции, които ще доведат до непродаваемост на електроенергията, които тези централи бъдат направени.", обясни Ерменков.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени