mycomputer.BG

Засилен контрол на местата, където се продават пиротехнически изделия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 157 | Брой коментари 0
07:12 19.12.2019

Създадена е организация за засилен контрол на местата, където се продават и използват пиротехнически изделия. Превантивните мерки са с цел недопускане на инциденти по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Извършват се проверки за спазването на търговската дейност, правилното транспортиране и употребата на пиротехнически изделия, както и за недопускането на продажбата им от лица без съответните разрешения за търговска дейност. Следи се също и за недопускане на продажба на изделия от категория F1 – ниска степен на опасност (забранени за продажба на деца под 12 години), категория F2 – средна степен на опасност и нисък шум (забранени за продажба на деца под 16 години), категория F3 – средна степен на опасност, предназначени за боравене на открито (забранени за ненавършили 18-годишна възраст), и категория F4 – предназначени за продажба само на хора, имащи разрешение за професионално боравене с пиротехника.

От служителите на полицията се правят проверки както в магазините с издадени разрешителни, така и на пазарите, базарите и импровизираните търговски обекти в региона с цел недопускане на незаконна продажба.

Всяка година в Центровете за спешна медицинска помощ и полицията постъпват сигнали за наранявания и имуществени вреди, вследствие на употреба на пиратки и саморъчно направени бомбички.

Трябва да се знае, че увеселителните пиротехнически изделия не са невинна играчка, а общоопасни средства и са поставени под разрешителен режим, контролиран от органите на МВР.

Закупуването на пиротехнически изделия може да става единствено в обекти, които притежават разрешение за търговия с пиротехнически изделия. Преди употребата им, внимателно трябва да се чете и изпълнява инструкцията върху всяко едно от изделията, и да се преценява мястото, където ще се възпламеняват, с оглед осигуряване на безопасност.

Употребата на пиротехнически изделия е забранена в превозни средства; в близост до леснозапалими материали; в районите на здравни, учебни и социални заведения, храмове и манастири.Засилен контрол на местата, където се продават пиротехнически изделия

 

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени