Защо студената война между Радев и Борисов се превърна в горещ сблъсък?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 296 | Брой коментари 0
00:42 05.02.2020

Политическите страсти се нажежиха след като президентът Римен Радев обяви пред цяла България, че снема доверието си кабинета „Борисов 3“.

Защо се стигна дотук и какво бъдеще ни очаква коментираха пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев и политическият анализатор Слави Василев.

Ганев напомни, че подобно нещо не се случва за първи път в демократичната история на България и припомни как Росен Плевнелиев е свалил доверието си от правителството на Пламен Орешарски.

„Въпросът е как ще работят двете институции. Те имат споделени правомощия и би било безотговорно да не се държи комуникация между основните институции“, каза той.

Според политическия анализатор Слави Василев всичко е тръгнало заради разпространените СРС-та и от там студената война се е превърнала в горещ сблъсък, защото Радев смята, че цялата страна е срещу него.Василев смята, че все пак е важно на върха на държавата да има различен синхрон, а не да си другаруват по цял ден, както е било преди. Ганев обясни обаче, че според него, диалогът между Радев и Борисов наистина не трябва да престава.

На въпрос как ще се отпуши това напрежение, Василев заяви, че напрежение има и то ще продължи да се покачва – нито президентът ще се откаже от мандата си, нито премиерът ще хвърли оставка.

Относно това кой ще бъде първият българин, който ще получи забрана за влизане в САЩ заради корупция, Димитър Ганев каза, че няма представа и напомни, че единствено е ясно, че е длъжностно лице. Според Слави Василев ако то е от управляващите, напрежението още повече, че ще се покачи./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени