mycomputer.BG

Защо комарите хапят някои хора повече от други

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 233 | Брой коментари 0
10:13 19.07.2020

Комарите са придирчиви, защото искат най-доброто за яйцата си. Всеки човешки организъм е уникален, защото произвежда специфични химикали и микроби.  Хитрите насекоми търсят конкретна химична комбинация и конкретна миризма, която излъчва тялото. Имайте предвид, че ако отговаряте на изискванията, ще бъдете засечени в радиус от 30 метра, тоест спасение няма.

Кръвна група

Да не забравяме, че комарите търсят кръв, така че ако вашата излъчва правилната миризма, то автоматично  се превръща в мишена. Според научните изследвания хората с нулева кръвна група са два пъти по-апетитни за комарите, отколкото притежателите на кръвна група от тип А.

Кой е виновникът за идеалния коктейл за комара?

Колкото повече пот и въглероден диоксид, толкова по-неустоими сте за комара.  Все пак проучванията не са съвсем единодушни, защото най-важната предпоставка е уникалната миризма на всеки организъм. 

Със сигурност се знае обаче, че млечната киселина е сред най-сигурните притегателни центрове за комарите. Ако предпочитате да си хапвате сирене, кисело мляко, кисели зеленчуци, съвсем естествено е да имате повече от нея в организма си. В такъв случай ви препоръчваме да не предприемате вечерни разходки из парка без спрей против комари.

Не вярвайте на онези, които твърдят, че не ги хапят комари. Това не е вярно. Възможно е да нямат никакви симптоми, защото всеки организъм реагира по различен начин на отровата, и оттук да произтича заблудата им, но в един или друг момент всеки е ставал донор на кръв за комар.

Как да се предпазим от комарите?

Първо, старайте се да покриете възможно по-голяма площ от тялото си. Колкото по-малко открита кожа, толкова по-оскъден пир за комарите. Осведомете се какви растения гонят комарите, можете да засадите в градината/на балкона или да сложите листенца в джобовете си (прочетете тук). Избягвайте места с повишена влажност – в противен случай отивате направо в устата на звяра. Използвайте спрейове и мазила, за да защитите кожата си, но после не забравяйте да ги отмиете добре. И въпреки всичко това не даваме гаранция, че никой комар не би се почувствал неустоимо привлечен от вас, но не пречи да вземете предпазни мерки, нали?/Обекти бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени