Заради губещи линии редица населени места остават без връзка! Автобусните превозвачи готвят протест!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 167 | Брой коментари 0
08:34 07.02.2019

128 линии в страната в момента не функционират, хората нямат достъп до града, каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Магдалена Милтенова – председател на УС на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. Тя допълни, че се подготвя протест на 18 февруари.

В момента държавата покрива 50% от загубите на превозвачите, защото бюджетът не може да си позволи повече. Но всъщност загубите, които ние търпим, са в следствие на нерегламентирания превоз, коментира Милтенова.

Още преди дни стана ясно, че на 18 февруари превозвачите ще спрат да возят пътници в цялата страна. Посочват, че няколко месеца преди старта на тол системата няма яснота колко ще им струва това. Затова настояват за тях системата да отпадне и да продължат да пътуват с винетни стикери.

От бранша посочват, че договорите им за обществен превоз на пътници са с фиксирани цени, а новата тол система, според тях, се явява непредвиден разход.

Спешно решение бизнесът иска и за нерегламентирания превоз. По данни на бранша над 3000 МПС-та у нас извършват нерегламентиран превоз, а щетите за бюджета са 300 милиона лева. „Нерегламентирания превоз той няма разписание, шофьори, не носи никаква отговорност и ние не можем да бъдем конкурентни на тях”, посочи Себахтин Исмаил, който е собственик на транспортна фирма./БТВ

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени