Заради дефект: BMW изтегля от пазара 1,6 млн. коли

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 582 | Брой коментари 0
10:11 24.10.2018

БМВ ще изтегли нови 1,6 милиона дизелови автомобила заради дефект, който може да причини пожар в движение. Проблемните модели са произведени между 2010 и 2017-а година.

Мерките идват след близо 30 регистрирани случая на запалване при автомобили в Южна Корея от началото на годината. Компанията започна разследване, което показа, че съмнения за същия дефект има и при колите на европейския пазар. В крайна сметка, през август BMW обяви, че изтегля 480 хил. автомобила. Днес стана ясно, че проблемните коли са над милион и половина и засягат продажбите на компанията в цял свят.

Проблемът идва от дефектен охладител в системата за рециркулация на отработените газове. Вследствие на дефекта може да се предизвика изтичане на охладителна течност, която при смесване с други компоненти и при определени условия може да предизвика запалване на автомобила.

 От компанията обявиха, че дефектът може да предизвика пожар само при продължително шофиране на висока скорост, но не и в спряло положение.

 Снимки и видеа на горящи автомобили, разпространени в социалните мрежи предизвикаха притеснение сред шофьорите в Южна Корея. Местни медии съобщиха за паркинги, които вече отказват да приемат BMW-та.

От компанията допълват, че ще се свържат със собствениците на проблемните коли, а изтеглянето трябва да се извърши в най-скоро време./Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени