mycomputer.BG

Започват дейностите по изграждането на временно аварийно съоръжение по трасето с. Чуйпетлово - с. Боснек - яз. "Студена"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 518 | Брой коментари 0
14:04 20.12.2019

Областният управител инж. Емил Костадинов, кметът на Община Перник Станислав Владимиров и представители на Държавна консолидационна компания, обсъдиха стартиращите утре дейности по изграждането на временно аварийно съоръжение по трасето с. Чуйпетлово - с. Боснек - яз. "Студена".

Експертите направиха оглед на спецификата на терена, находящ се преди между селата Чуйпетлово и Боснек, където е вододайната зона на р. Струма и откъдето ще започне същинския работен процес. В момента на мястото има количество от около 130-140 литра в секунда от ценния воден ресурс, но в определен район той се губи и потъва в карстови пещери.

Припомняме, че за справянето с водната криза в Перник бяха отпуснати средства от Правителството.

За текущият временен водопровод са поръчани част от тръбите за 1 км. и необходимите материали по полагането им. Осигурена е и налична проходима техника за планираните дейности.

По време на обиколката беше извършен оглед и на каптаж "Врелото".

Утре се очаква Община Перник да обяви бедствено положение.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени