mycomputer.BG

Започва вторият етап от специализираната операция „Зима“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 209 | Брой коментари 0
11:06 11.11.2020

Втората кампания стартира от днес 11 и продължава до 20 ноември 2020 г. и е с наименование „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“. Контролът е насочена към пешеходците, пътниците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Дейността на Пътна полиция в тази десетдневка ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците и пътниците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците.

- Ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане на платното за движение.

 - Специален акцент ще бъде насочен към недопускане движението на пешеходци по магистралните пътища.

 Завишено внимание ще има към пешеходците, които най-често и в населени, и в извън населени места се движат неправилно в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци).

Ще се взима отношение спрямо граждани, пътуващи в нарушение на Закона за движение по пътищата, и които с поведението си създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Наблюдавана позиция ще бъде даването на предимство на пешеходните пътеки.

Водачите на моторни превозни средства ще имат възможност до 15 ноември да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия. След тази дата автомобилите трябва да са с гуми за зимни условия или с грайфер не по-малко от 4 мм. От неделя започват да се налагат и санкции.

Ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който с резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. е в третата неделя на месец ноември. През 2020 г. Световният ден е на 15 ноември.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени