Започва седмица на Свети Иван Рилски в Гимназията по облекло и туризъм

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
07:38 13.10.2017

Седмица, посветена на патрона Свети Иван Рилски правят  в  едноименната Гимназия по облекло и туризъм. Тя ще се открие  тържествено на 16 октомври от 12,30 часа с презентация за живота и делото на светеца, както и с изложба на негови икони. Учениците и гостите ще се запознаят с интересни моменти от житейския му път и огромната  роля, която има в историята на Перник и пернишката мина  закрилникът на града и на всички българи.

Изявите ще продължат във вторник с кулинарна изложба на здравословни храни във връзка със Световния ден на здравословното хранене. В сряда на учениците ще гостува за творческа среща разговор поетесата Катя Кирянова, автор на множество стихотворения, разкази и епиграми. По нейни стихове е създаден и химнът на ПГОТ „Св. Иван Рилски”. Кулминацията на седмичните изяви ще бъде в петък, когато в гимназията ще се открие изложба на картини на аташето по културните въпроси към посолството на Мексико у нас, добре познатият на учениците Луис Монтеро.  Срещата с него ще премине под наслов „Мексико отблизо”. Седмицата на патрона ще финализира с поредица спортни състезания между училищните отбори по тенис на маса, футбол, шахмат, народна топка и други.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени