mycomputer.BG

Започва реализацията на първия етап от реконструкцията и подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 471 | Брой коментари 0
15:35 24.10.2019

Започва реализацията на първия етап от реконструкцията и подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница. Първата копка бе направена днес в село Рударци.

"С полагането на новите тръби ще бъде решен проблемът с водоснабдяването, който е проблем и на трите села- Драгичево, Рударци и Кладница. Подмяната на водопровода бе и едно от обещанията, които ръководството на общината даде на жителите на трите населени места. Днес виждаме, че се пристъпва към реални действия", каза временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева.

Изграждането на новия водопровод предшества предстоящата цялостна рехабилитация на републиканския път. Зам. кметът по строителството инж. Владислав Караилиев заяви, че община Перник е настояла пред МРРБ преди рехабилитацията на пътя да бъде направена реконструкция и подмяна и на водопроводната мрежа и през месец май е подписано споразумение. В резултат на това е проведена процедура за избор на изпълнител. Фирмата е „Нивел строй”.

"Касае се за близо 4.5 км водопроводна мрежа, с над 250 водопроводни отклонения. В участъка от под пречиствателната станция ще бъде подменен цялостно и довеждащият водопровод за село Драгичево", каза Караилиев.

До края на годината трябва да бъде изпълнен първия етап от строителството, за което има подписано споразумение в размер на 352 хил. лв. Общата стойност на целия проект е 1.1 млн. лв.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени