Lotus homes

Започва проучване сред лекарите за условията на работа в пандемия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 192 | Брой коментари 0
07:34 28.05.2020

Управителният съвет на БЛС започва от днес мащабно социологическо проучване на работата на лекарите в условията на COVID-19. За това съобщи в БНТ Гергана Николова - член на УС на съсловната организация.

Проучването е анонимно и включва 21 въпроса. То ще бъде направено чрез телефонна анкета, сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система от агенция "Тренд".

Част от проучването са въпроси, свързани с предпазните средства и консумативи: Имахте ли достатъчно? Какви проблеми срещнахте? Ще се разпитват и заболелите медици, от които ще се разбере как са прекарали болестта, подчерта тя.

Лекарите ще бъдат питани и дали са ставали жертва на агресия (вербална или физическа) по време на работа. За проучването е наета социологическа агенция, то е платено от БЛС. Ще се работи с представителна извадка.

Междувременно, държавата ще прави собствен анализ на цялата, събрана до този момент информация от РЗИ-тата по места. За това съобщи националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на редовния брифинг в Министерския съвет. По думите му сега е време да се види гръбнакът на болничната система в страната и да се отстранят недостатъците./Actualno.com

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени