Започва период с топло време и валежи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 150 | Брой коментари 0
07:26 26.04.2020

От неделя времето навлиза в традиционната си пролетно-лятна динамика с температури, близки до нормата за сезона и по-честа купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Неделята ще е топла с температури в ранния следобед между 20 и 25 градуса, за София – около 20. С малко по-хладен западен вятър по обяд в Дунавската равнина над страната ще преминава слаб студен фронт, който ще създаде условия за кратки превалявания тук-там с гръмотевици в следобедните часове в Южна България.

Новата седмица ще започне с типично пролетно време. Температурите – в същия диапазон като днес. Превалявания – слаби в следобедните часове над Югозападна България и гръмотевична активност, по-интензивна вторник и сряда.

В първите дни на месец май, от петък до неделя, страната ни ще попадне под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане с по-интензивни валежи, силни пориви на вятъра и гръмотевици. В петък валежите ще са по-осезаеми в Централна и Западна България, през почивните дни и на изток. Дневните температури ще останат в диапазона над 20 градуса и ще се понижат по-чувствително едва в края на седмицата./Нова

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени