mycomputer.BG

Започва акция „Зима“ на Пътна полиция

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 383 | Брой коментари 0
12:04 31.10.2019

От утре до края на месец ноември ще върви акция „Зима“ на Пътна полиция – съобщиха на нарочен брифинг днес в РДВР Перник. На него присъстваха Симеон  Георгиев –Пътен контрол, инсп.Батева от Пътна полиция и Наташа Минева от БЧК.

Говорителят на пернишката полиция Венцислав Алексов подчерта, че кампанията се подкрепя както всяка година и от структурите на СБА.

По време на акцията  от КАТ ще проверяват изправността на фаровете, чистачките и устройствата за почистване на стъкла на автомобилите.

Ще се следи и за качеството на гумите на колите - дали имат достатъчно грайфер. Освен това ще има засилен контрол над велосипедистите и пешеходците. Полицаите ще следят  дали те пресичат правилно и на обозначените за това места.

Акцията  ще се проведе на три етапа – първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци. Третият е за подготовката на МПС за зимния сезон.

Миналата година за същия период в Пернишко са станали 255 ПТП-та, с 4 загинали и 24 ранени. За страната са станали 2318 тежки ПТП-та, 221 са загиналите 2909 ранени.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени