mycomputer.BG

Започна се! Вече се факт първите забрани на РЗИ - Перник да се ползва вода от чешмите!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 3509 | Брой коментари 0
17:48 24.12.2019

 Във връзка с постъпилите сигнали на 23.12.2019 г. от граждани, относно качеството  на  водата, предназначена за питейно-битови цели, РЗИ – Перник  уведомява:

Днес 24.12.2019 г. се извърши микробиологичен анализ на взетите 5 броя проби. В 3 от тях са установени несъответствия по показателите  колиформи и ешерихия коли (в района на кв.“Проучване“), в 2 от пробите се установи наличие на сулфит редуциращи клостридии (в района на кв.“Проучване“ и ул. “Рашо Димитров“ №5).

За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството. РЗИ – Перник разпореди на управителя: водоподаването в района на кв.“Проучване“ да бъде преустановено до възстановяване качеството на водата, да се предприемат мерки за информиране на населението и осигури снабдяване с питейна вода, посредством цистерна.

В момента се извършват ремонтни дейности от страна на „ВиК“ ООД Перник.

РЗИ – Перник  информира, че водата в посочените райони не е годна за питейно-битови цели и препоръчва същата да не се използва. След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата, населението ще бъде информирано своевременно.

От РЗИ съобщават още, че във всички останали райони на гр. Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели и годна за питейно-битови цели.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени